2013. december 15., vasárnap

ALUMNI




Pannonhalmi Bencés Alumni ünnepélyes megalapítása

Advent harmadik, Gaudete vasárnapján ünnepélyes keretek között a diákmisén megalapítjuk a Pannonhalmi Bencés Alumnit. Asztrik főapát úr mint a szervezet képviselője kézjegyével látja el az Alapító okiratot. A szervezet tagjai lehetnek a Pannonhalmi Bencés Gimnázium volt és jelenlegi tanárai, ill. volt diákjai, alumnusai.

Az Alumni-szervezet a Pannonhalmi Bencés Gimnázium önálló öregdiák-szervezete. Elsődleges célja a gimnázium céljainak támogatása, öregdiákjai közötti kapcsolatok ápolása és Pannonhalma értékeinek mind élőbb képviselete. A Bencés Diákszövetségtől (BDSZ) független, de vele szoros kapcsolatatot kíván fenntartani. A belépéshez regisztrálni kell egy nemsokára megnyíló elektronikus felületen vagy levélben, amelyről később tájékoztatást adunk. Azt szeretnénk, ha mindenki belépne!
Alumni-szervezetek elsősorban egyetemek öregdiák-szervezetei szoktak lenni. Példaként neves egyetemek – Harvard, Camebridge, Heidelberg, ELTE, SOTE – alumni-szervezeteit tanulmányoztuk. Tőlük veszi át iskolánk a szóhasználatot.

Az Alumni rövid távú céljai között szerepel a Pannonhalma-kártya elkészítettése és kiküldése a regisztrált tagoknak jövő év elején. A kártya kényelmes belépést kínál az alma materba, ill. 10 %-os kedvezmányt nyújt az apátsági szolgáltatásokból és a boltok kínálatából (Viator Apátsági Étterem, Apátsági Pincészet, Bencés Kiadó és a Főapátság által működtetett üzletek) Pannonhalmán és Budapesten.

Az idei évtől a februári Bencés Bált (2014. február 22-én a városligeti Experidance Házban) és a tavaszi Bencés Öregdiák-napot (2014. május 31-én Pannonhalmán) is az Alumni szervezi.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése