2013. október 19., szombat

Sándor István boldoggá avatása

 

 

2013. október 19-én, szombaton délelőtt Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren ünnepi szentmise keretében a boldogok sorába iktatják Isten Szolgáját, Sándor István szalézi szerzetes testvért, vértanút.
A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be, a boldoggáavatási dekrétumot Angelo Amato szalézi bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa, a Szentatya követe olvassa fel.

A szertartást élőben közvetíti az MTV1 és a DunaTV, valamint a Magyar Katolikus Rádió és a Mária Rádió, a Kossuth Rádió pedig tematikus adást sugároz róla.

Sándor István 1914. október 26-án született Szolnokon. 1936. február 12-én belépett a rákospalota-újpesti Clarisseumba. 1940. szeptember 8-án tette le első szerzetesi fogadalmát. 1946. július 24-én örökfogadalmat tett. 1952. július 28-án letartoztatták és bebörtönözték. 1953. március 12-én elítélték és 1953. június 8-án kivégezték.













Szombaton elég sűrű programunk volt:

de.: Sándor István vértanú, szalézi testvér boldoggá avatása (Szt. István tér)
du.: Budai Vár
   - Budapesti Történeti Múzeum-Vármúzeum
        (Buda középkori királyi várpalotája)
   - Mátyás-templom
      - III. Béla és Chatillon Anna síremléke
   - Középkori Szt. Miklós dominikánus kolostor romjai
   - Szent István király lovas szobra
   - Halászbástya
   - Sándor-palota
Magyar Nemzeti Galéria (Chagall-kiállítás)
Lánchíd


Büszkeséggel tölt el, hogy míg a Magyar Nemzeti Galéria Chagall-kiállításának megtekintése fakultatív volt, az osztály több mint fele vagy másfél óráig ismerkedett a kiállítás világhírű anyagával. Sőt páran átsétáltak az állandó kiállításra is, s rácsodálkoztak a gazdag gyűjteményre.

Még több fotóhoz katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése